Tekniikan Taulukkokirja

Uusi Tekniikan taulukkokirjan 22. painos on nyt saatavilla, ilmestynyt 4.3.2019!

Tekniikan Taulukkokirja on 33 vuoden aikana vakiinnuttanut paikkansa laajimpana teollisuuden ja tekniikan opiskelijoiden käyttämänä taulukkokirjana (1320 sivua). Kirja on suunnattu sekä teollisuuden että opiskelijoiden tarpeisiin.

Tärkeimmät muutokset

Kirjan Teknistä piirustusta koskevat osiot 8 ja 9 on muokattu ja päivitetty. Päivitykset koskevat kolmea tärkeää viimeisten vuosien aikana ilmestynyttä standardia: ISO 129-1,  ISO 14405-1 ja ISO 1101. Lisäksi on Teknisen piirustuksen osioiden kuviin ja yksityiskohtiin tehty satoja pieniä muutoksia ja tarkennuksia, jotka palvelevat sekä opiskelijoita että yrityksiä. Tästä johtuen kirjassa on sivuja 1320. Kaikki tiedossa olleet painovirheet on korjattu.

Muutokset osioihin 1–23

Osiot 1-7 ovat pysyneet samoina. Vain epätarkkuudet ja kaikki tiedossa olleet ja netissä ilmoitetut virheet on korjattu.

Teknisen piirustuksen osiot 8 ja 9 on päivitetty piirustusstandardeissa tapahtuneiden muutosten vuoksi. Muutoksista tärkeimmät ovat:

1. 2D- ja 3D-piirustusten tulisi jatkossa olla merkinnöiltään samanlaisia.

2. ISO 129-1 myötä on tullut uusia ja vaihtoehtoisia merkintätapoja asioiden esittämiseksi piirustuksissa.

3. ISO 1101 myötä geometristen toleranssien lisätunnuksia on 49 kpl (aikaisemmin 26).  Koska lisätunnuksia on näin paljon, niiden sijoittaminen toleranssikehykseen ja sen ympärille on tarkoin määrätty. Muuten merkinnät menisivät täysin sekaisin.

4. ISO 14405-1 määrittelee lisätunnuksia mitan todentamiseen ja mittaustapahtumaan ja ne kaikki on esitelty tässä kirjassa.

Teollisuudessa standardeja uusitaan ja päivitetään jatkuvasti. Siksi on tärkeää, että suomalaisen teollisuuden käytössä on ajan tasalla oleva taulukkokirja. Tämä koskee erityisesti kone-elimiä sekä teknistä piirtämistä ja siinä käytettyjä merkintöjä.

Osioissa 10-23 on tehty lukuisia pieniä muutoksia ja lisäyksiä, jotka ovat osittain tulleet kirjan käyttäjiltä.

  • Hinta 92 €
  • 22. painos (2019)
  • 1320 sivua
  • Kovat kannet

Tutustu tarkemmin

Kerro meistä kavereillesi

Facebook Twitter 0Jaa
Tekniikan taulukkokirja Genesis-Kirjat Oy Tilaukset

Tilaukset

Voit tilata yksittäiskappaleita tai isompia eriä suoraan sivujemme lomakkeella, sähköpostilla tai puhelimitse.

Tilaaminen tapahtuu Kirjavälitys Oy:n kautta.
Tutustu kirjojen tilaamiseen tarkemmin!

JOITAKIN PALAUTTEITA 

"Minusta kirja on erinomainen hakuteos ja sen pitäisi löytyä jokaisen koneinsinöörin kirjahyllystä. Tällä hetkellä en juurikaan osallistu opetustyöhön, kun aika menee tutkimustehtävissä, mutta hyödynnän kyllä kirjaa itsekin. Suosittelen mielelläni sitä opiskelijoille ja kollegoilleni täällä. Hieno ja tarpeellinen teos".
Esa Hietikko, yliopettaja, konetekniikka, Savonia, Kuopio

"Olen käyttänyt aiemmin urallani teollisuudessa Tekniikan taulukkokirjaa miltei jokapäiväisessä käytössä. Olen ottanut kirjan käyttöön myös  konstruktiotekniikan kursseillani ja sallin kirjan käytön myös kokeissa. Mielestäni kirjan sisällön kehityssuunta on ollut oikea ja erittäin hyvä. Taulukkokirjaa tulisi mielestäni käyttää myös muissa soveltuvissa opetustilanteissa."
Janne Nuotio, lehtori, koneensuunnittelu, Metropolia, Helsinki

"Opetan koneensuunnitteluun ja tuotekehitykseen suuntautuneita opiskelijoita. Tekniikan taulukkokirja on hyvä perusteos jokaiselle opettamalleni opintojaksolle. Eniten tulee käytettyä lujuusopin taulukoita, materiaalitaulukoita ja koneenelinten taulukoita, mutta joskus täytyy turvautua myös matematiikan ja fysiikan peruskaavoihin sekä teknillisen piirustuksen ohjeisiin. Koska nykyisin on vaikea löytää yhtä kirjaa opintojakson opetusmateriaaliksi, on hyvä, että on olemassa tällainen käsikirja, jota voi hyödyntää usealla opintojaksolla."
Jorma Matilainen, yliopettaja, koneensuunnittelu/tuotekehitys, Jyväskylän ammattikorkeakoulu