Tekniikan Taulukkokirja

Tekniikan Taulukkokirja on 30 vuoden aikana vakiinnuttanut paikkansa laajimpana teollisuuden ja tekniikan opiskelijoiden käyttämänä taulukkokirjana (1296 sivua). Kirja on suunnattu sekä teollisuuden että opiskelijoiden tarpeisiin.


Tärkeimmät muutokset

1. Kirjan sisällöstä on muokattu, päivitetty tai uusittu yli 200 sivua.

2. Kaikki DIN- ja SFS-standardien merkinnät on käyty läpi ja nyt kirjassa olevat standardit ovat merkinnöiltään oikeita ja tänä päivänä voimassa olevia.

3. Muutoksena kirjaan on tullut luku 9 Piirtämisen GPS-standardeja.

Muutokset lukuihin 1–23

Luvut 1-7 ovat pysyneet samoina. Vain epätarkkuudet ja virheet on korjattu

Tekninen piirustus (8) on päivitetty standardeissa tapahtuneiden muutosten vuoksi. Muutoksia on erittäin paljon esim. uusissa hitsausmerkinnöissä ja geometrisissä toleransseissa. Viimeksi mainitussa muutoksen syy on 3D-piirtämisen merkintöjen standardisointi. Piirtämisen GPS-standardeja (9) luku on aivan uusi. Se sisältää viimevuosien aikana tulleet uudet standardit ja niiden käytön. Jokaisen suunnittelijan pitäisi huomioida nämä uudet merkinnät. Kone-elimet (10) lukuun on tehty pienempiä lisäyksiä ja muutoksia. Metallimateriaalien mitat (11) lukuun on tehty suurimpana lisäyksenä ohutseinäputkien lujuusarvotaulukot.

Lukuihin 12 – 16 on tullut pieniä korjauksia ja osa aineistosta on kirjoitettu uudestaan. Sähkötekniikkaan (17) on lisätty useita sivuja ja muutenkin aineisto on monelta osin päivitetty. Materiaalien valintataulukoihin (18) on päivitetty materiaalien saatavuus-taulukko. Materiaali ym. taulukoihin (19) on tehty päivityksiä. Luvun lopussa oleva USA:n ja Englannin mittoja käsittelevä taulukko on kirjoitettu uusiksi ja pikku epätarkkuuksia on korjattu.

Matematiikan symboleja (20) lukuun on lisätty viimeisimmät muutokset merkintöjen osalta. Niitä on ollut jonkin verran. Fysiikan symboleja (21) –lukuun on tullut myöskin kohtalaisesti muutoksia ja päivityksiä. Kirjallisuuslähteet (22) ja Hakemistot (23) luvut ovat pysyneet samanlaisina.

  • Hinta 92 €
  • 21. painos (2016)
  • 1296 sivua
  • Kovat kannet

Tutustu tarkemmin

Kerro meistä kavereillesi

Tekniikan taulukkokirja Genesis-Kirjat Oy

Tilaukset

Tilaukset

Voit tilata yksittäiskappaleita tai isompia eriä suoraan sivujemme lomakkeella, sähköpostilla tai puhelimitse.

Tilaaminen tapahtuu Kirjavälitys Oy:n kautta.
Tutustu kirjojen tilaamiseen tarkemmin!


PALAUTTEITA 

"Minusta kirja on erinomainen hakuteos ja sen pitäisi löytyä jokaisen koneinsinöörin kirjahyllystä. Tällä hetkellä en juurikaan osallistu opetustyöhön, kun aika menee tutkimustehtävissä, mutta hyödynnän kyllä kirjaa itsekin. Suosittelen mielelläni sitä opiskelijoille ja kollegoilleni täällä. Hieno ja tarpeellinen teos".
Esa Hietikko, yliopettaja, konetekniikka, Savonia, Kuopio